Bolna ispovijest, “Kada sam s dečkom, imam osjećaj da se seksam s vlastitim bratom”

Prevelika bliskost između partnera može dovesti do problema u seksu, a tu teoriju najbolje potvrđuje i ispovijest jedne djevojke kojoj je pomisao s njenim dečkom postala vrlo odbojna.

“S dečkom sam već pet godina, ali više me seksualno ne privlači. Čak i sama pomisao na seks s njim mi se gadi. Zadnji put kada smo bili intimni sam pomislila da je to kao da se seksam s vlastitim bratom, a to mi je bilo vrlo uznemiravajuće. Katkad imam depresivne epizode, ali ne znam je li moja veza primarni razlog mog stresa ili je obratno”, napisala je djevojka, koja se za pomoć obratila psihoterapeutkinji Pameli Stephenson Connolly.

Pamela je to objasnila pretjeranom bliskošću te je rekla da njezino gađenje vjerojatno ima više veze s ljubavi nego s mržnjom.

“Kada par dođe do faze kada jako puno vremena provode zajedno i sve rade zajedno, poznaju se toliko da znaju uvijek što onaj drugi misli, tada može patiti njihov seksualni život”, objasnila je Stephenson Connolly za The Guardian te je ponudila i rješenje.

“Problem se može ispravati tako da postignete veću razinu individualnost u vezi. Provodeći vrijeme u aktivnostima bez partnera i u komunikaciji s drugima može znatno pomoći. Najbolji seks se događa između partnera koji su individue, ali imaju čvrstu vezu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...