Gjergja sa BC Oostendeom prvak Belgije!

Košarkaši BC Oostenda, Belgija, zadarskog trenera Daria Gjergje, u četvrtoj utakmici doigravanja „uzeli“ su  šesnaesti naslov prvaka u svojoj povijesti. Oni su u Monsu Arena, pobijedili 59:71 Bergenu (16:20, 15:22, 8:12 i 20:17), a što im je bila i posljednja treća pobjeda.

Presretan sam, a kako drugačije bih bio, no ne bih sebe izdvajao, baš sve što smo napravili, napravili smo zajedno, kao ekipa. Klapa. Momci su odigrali fantastično, ponosan sam. Naporno smo radili i to nam se vratilo uspjesima, kratko je kazao Gjergja.

Podsjetimo da je ovom pobjedom Zadarski košarkaški stručnjak Dario Gjergja došao do svog devetog  trofeja u belgijskoj ligi. Treću godinu zaredom Dario Gjergja je Oostendeom osvojio belgijski kup, pobijedio je Liegea i nastavio tamo gdje je stao prošle godine, kada je, baš kao i sezonu prije toga, osvojio dvostruku krunu, kup i  prvenstvo Belgije. Zadarskom treneru to je već sedmi trofej s Oostendeom, koji je tri puta za redom bio prvak Belgije, treću godinu za redom osvajač Kupa, a početkom ove godine osvojio je i  Superkup, a sada je dodao i prvenstvo četvrtu godinu zaredom, 2012, 2013, 2014 i 2015 godine. Svaka čast Dario.

Svakako da tridesetdevetogodišnji zadarski stručnjak zaslužuje biti prvi pomoćnik novog trenera hrvatske reprezentacije Velimira Perasovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...