Golmanske parade na plaži Jaz u Preku

Relaksacija u moru, golmanske parade u pijesku, opuštanje mišića, uz puno zabave i smijeha, samo je mali dio treninga snage koji su na plaži Jaz u Preku održali polaznici Međunarodnog edukacijskog golmanskog kampa za dječake od 8 do 18 godina.

U organizaciji Kreše Jaklina i Marina Pedića, trenera golmana u NK Zadar i trenera u NŠK Sv. Mihovil iz Preka, te uz podršku Nike Matkovića, Tome Gluića i Gorana Boromisa iz NK Dinama, šestodnevni golmanski kamp u Zadru, Škabrnji i Preku pohađaju mladi igrači iz svih županijskih nogometnih klubova, dva dječaka iz Slovenije te jedan iz Varaždina.

Prema riječima Kreše Jaklina, kamp ne bi bilo moguće organizirati bez brojnih sponzora, zaljubljenika u nogomet i entuzijazma županijskih klubova, a boravak na Ugljanu ponovno je aktualizirao problem nogometnog igrališta u Sutomišćici, odnosno nepostojanje adekvatnog terena na otoku.

Svako malo mjesto u Zadarskoj županiji ima adekvatan teren, mali stadion, i sve uvjete za kvalitetan rad. Naših 110 igrača još uvijek igraju, kako je rekao kolega Boromisa, na igralištu iz 15. stoljeća. To je uistinu sramotno i nedopustivo i dok god se nešto ne učini, nema govora o održavanju višednevnog kampa na Ugljanu. Nije problem dovesti djecu i stručnjake na otok, ali pitanje je što im ovdje možemo ponuditi, kaže Jaklin.

Nakon prijepodnevnog treninga snage na plaži Jaz, mladi su igrači u dvorani OŠ Valentina Klarina odigrali turnir.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...