Grad i ove godine sufinancira školske udžbenike

Na dnevnom redu današnjeg javnog kolegija gradonačelnika našla se točka o sufinanciranju nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih škola na području Grada Zadra za narednu školsku godinu. Grad će tako i drugu godinu za redom uplaćivati novčanu pomoć za kupovinu školskih udžbenika korisnicima doplatka za djecu, a visina potpora ovisit će o cenzusnoj grupi kojoj korisnik doplatka pripada.

Za djecu od 1. do 4. razreda, korisnici u prvoj cenzusnoj grupi ostvaruju pravo na 700 kn novčane pomoći. Pripadnici druge grupe dobit će u ovu svrhu 350 kn, a korisnici treće grupe 200 kn. Za učenike viših razreda osnovne škole, ovi se iznosi udvostručuju. Korisnicima koji pripadaju prvoj cenzusnoj grupi omogućit će se sredstva za nabavu udžbenika u iznosu 1.400 kn. Druga grupa ostvarit će 700 kn, a treća 400 kn pomoći.

Zahtjev treba sadržavati podatak o OIB-u i IBAN računu na koji se doznačuje potpora, a od dokumentacije treba dostaviti rješenje o ostvarivanja doplatka za djecu iz 2015. godine, dokaz o prebivalištu u Zadru za korisnika (preslika osobne iskaznice) i potvrda o redovnom školovanju učenika s podatkom koji razred pohađa.

Zahtjevi i dokumentacija potrebna za sufinanciranje školskih udžbenika zaprimat će se od 20. srpnja do 21. kolovoza, a možete ih predati izravno u Pisarnici Gradske uprave ili poslati poštom na adresu: Grad Zadar, Upravni odjel za odgoj i školstvo, Narodni trg 1, 23000 Zadar s naznakom “Za sufinanciranje školskih udžbenika.”

Kako im uplaćeni novci ne bi bili ovršeni, iz Grada podsjećaju blokirane roditelje i skrbnike na mogućnost otvaranja zaštićenog računa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...