Građani se žale na smrad iz kanalizacije; Šikić: “Riješit ćemo problem!”

Nesnosan smrad koji se iz kanalizacijskih otvora za ljetnih vrućina širi ne samo ulicama, već i u stanovima i kućama, svakodnevica je za stanare nekih zadarskih ulica.

Svakog ljeta, ista priča. Čim živa u termometru poraste, nama iz zahodske školjke, umivaonika i sudopera dopiru razni “miomirisi”, kažu nam stanari Ulice Mate Balote, Federica Grisogona, bana Josipa Jelačića i još nekoliko drugih ulica.

Upitali smo direktora zadarske Odvodnje zbog čega se takve stvari događaju i kad će se problem rješiti.

-Građani nam se uvijek mogu izravno obratiti. Uvijek po dojavi izlazimo na teren, nikad se nije dogodilo da smo nekog odbili, o ovom stanju naprosto dosad nismo imali saznanja, kazao je Ante Josip Šikić, direktor Odvodnje, d.o.o. i objasnio način održavanja kanalizacijskog sustava:

Sustav odvodnje sastoji se od 170 km dugog cjevovoda, kojeg redovito održavamo po utvrđenom planu. Tom se prigodom uklanjaju eventualna začepljenja cijevi, koja mogu uzrokovati smrad. Ukoliko prema planu nismo došli do ovih ulica, uistinu je moguće da problem postoji. Provjerit ćemo stanje i ukloniti uzroke u najkraćem mogućem roku, obećao je Šikić.

Ako se sve odvije kako nam je rečeno da hoće, građani bi već za tjedan dana mogli odahnuti i napokon uživati u čistom zraku bez smrada iz kanalizacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...