Hoće li Facebook postati prva društvena mreža za umirovljenike?

Hoće li Facebook postati prva društvena mreža za umirovljenike… Moglo bi biti baš tako – jer ako je vjerovati posljednjem istraživanju – sve više mladih bježi s društvene mreže gdje im statuse i lajkaju i komentiraju roditelji.. Raste zato popularnost drugih. Kojih i gdje je u tome prosječan Hrvat?

S glavom u ekranu, malom ili velikom – i Hrvati prolaze kroz život. Facebook… Twitter,
YouTube.. ili sve zajedno… Ali koja im je društvena mreža najdraža?

S milijardu i 440 milijuna korisnika Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža na svijetu. Slijedi ju YouTube, pa Pinterest, Twitter i Instagram.

Tako ih je poredao Global Web index u svom posljednjem istraživanju provedenom na 50-tak tisuća ljudi u 33 zemlje. Pa iako i dalje najkorišteniji, Facebook je u odnosu na lani među mlađom populacijom zabilježio pad aktivnih korisnika od nemalih 9 posto – koji je prvo krenuo u Americi!

“Danas Facebook koriste njihova starija braća, njihovi roditelji, što na neki način znači da oni nemaju svoju privatnost. Što znači da će njima i mama i tata lajkati slike, da će ih sherat, da će vidjet što rade, na koji se način provode, gdje su šta su i kako dalje, tu dolaze drugi kanali kao što je instagram koji njihovi roditelji ne koriste”, kazao je Boris Zatezalo, stručnjak za društvene mreže, Degordian.

Pa je mladima u svijetu – nakon YouTubea, baš Instagram najcool društvena mreža, a tek onda Facebook, dok najviši rast aktivnih korisnika bilježe Pinterest i Tumblr.

Prema ovom istraživanju prosječan korisnik interneta ima račun na čak 5 društvenih mreža, dvije koristi aktivno, a na to potroši oko sat i 40 minuta dnevno.

S oko milijun i pol korisnika u Hrvatskoj je Facebook i dalje najpopularniji.

Oni koji prate – tvrde – trendovi kod nas kasne nekoliko godina za Zapadom.

“Tako da mi nekakve veće odstupanja, odnosno veći pad korištenja Facebooka bi eventualno mogli očekivati kroz iduću dekadu, idućih 10 godina, međutim, opet velim to su nekakva predviđanja koja možemo samo  reć – možda će to bit tako ako pratimo nekakve trendove”, dodaje Zatezalo.

Jedino što se sa sigurnošću može reći – da se život iz vanjskog sve više seli u onaj unutarnji – virtualni svijet..

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...