I Zadar danas obilježava Dan državnosti

Danas slavimo Dan državnosti, dan kada obilježavamo povijesnu odluku o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, koju je donio Hrvatski sabor 25. lipnja 1991.

Dan državnosti Zadrani će proslaviti prigodnim programima na Narodnom trgu. Po prvi put u Zadru pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zadra i TZ Grada Zadra održat će se program “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.” U glazbeno- scenskom programu predstavit će se dio hrvatske nematerijalne kulturne baštine zaštićene na nacionalnoj i UNESCO-voj listi zaštićene nematerijalne baštine uz sudjelovanje glazbeno plesne skupine ETHNOTINE, modne revije etno dizajnerice Mine Petre, paških čipkarica, Tovareće mužike, KUD-a Milan Begović iz Vrlike, klape Arbanaške, Društva Stanaraca, KUD-a Sv. Šime iz Rtine i drugih.

Na Narodnom će se trgu u sklopu programa prezentirati akcija Ultra Sonika “Kupujmo lokalno” i Kraljevska regata “Od Knina do Nina”. Regata je krenula iz Knina 18.6. te je prošla kroz Skradin, Šibenik, Tisno, Biograd i Zadar, a završava kulturno umjetničkim programom koji se odvija na Narodnom trgu danas od 19 sati, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zadra i u suradnji projekta Bila Hrvatska i HRVATSKO NAJ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...