Iz lučice u Preku ronioci izvukli više od tonu otpada

Staklene i plastične boce, čaše, automobilske i kamionske gume, jedan betonski pitar, željezne šipke, dijelovi jarbola, brodski otirači i tepisi, vojnički šljem, stolice, stolovi…. izvađeni su u petak prijepodne s dna lučice u Preku u ekološkoj akciji “Preko je eko”.

U organizaciji Općine Preko i Lučke kapetanije te uz logističku potporu komunalne tvrtke Obala i parkovi i zadarsku Čistoću, petero ronilaca iz Preka, Ivan Tot, Lovro Jurin, Filip Matacin, David Štajerec i Julijan Košta, izronili su više od tonu različitog otpada koji se, kako su nam rekli, organizirano nije uklanjao gotovo cijelo desetljeće, otkad je sagrađena marina u Preku.

Izvukli smo stvarno puno otpada iz ovako male lučice i zadovoljni smo što smo obavili toliko posla, kazali su uglas ronioci koji, ističu, nisu članovi nijednog kluba nego rone iz zadovoljstva. Akciji su se odazvali bez razmišljanja i ponovno će ako ih netko bude zvao. A kako nam je rekao Goran Šarin, direktor komunalne tvrtke Obala i parkovi, u planu je čišćenje svih lučica na području Općine Preko.

Moramo naglasiti da nam u ovakvim akcijama Čistoća uvijek izađe ususret, a ovoga puta velik je dio posla obavila i Lučka kapetanija, ispostava Preko. Ipak, najveća hvala našim roniocima, entuzijastima, koje smo počastili zahvaljujući bistrou Dominik, napomenuo je Šarin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...