Jadrolinijin brod “Zadar” napokon seli u Gaženicu!

Uplovljavanje trajekta Zadar u luku Gaženica najavljivalo se za 1. lipnja ove godine, međutim, Istarska obala još se uvijek koristi kao njegovo pristanište.

O razlozima kašnjenja upitali smo Emila Bilića, ravnatelja Lučke uprave Zadar.

S obzirom da se radi o međunarodnoj liniji na relaciji Zadar- Ancona, potrebna je izgradnja graničnog prijelaza s nadstrešnicom te prilagodba rampe na gatu kako bi trajekt mogao nesmetano pristajati u luku, rekao je Emil Bilić za Antenu Zadar.

Unatoč predstojećim radovima, zasad nema bojazni da će se na promjenu mjesta uplovljavanja i isplovljavanja trajekta Zadar čekati dugo.

Nadamo se da će navedeni trajekt vrlo brzo započeti s pristajanjem u gaženičkoj luci. Prema našim procjenama to bi se trebalo dogoditi već između 20. i 25. lipnja ove godine, dodao je Bilić.

S obzirom da je od 1. srpnja na snazi novi plovidbeni red kojim linija Zadar-Ancona postaje frekventnija, nadamo se da se ovog puta premještanje mjesta pristajanja neće odgađati.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...