Jučerašnji prosvjedi nisu bili uzalud: Policija zaplijenila 900 kilograma smilja

Nisu zalud Pažani ali i svi drugi berači smilja prosvjedovali zbog ilegalne konkurencije koja ne samo da pustoši sve što im se pod rukama nađe, već to rade bogateći vlastiti džep na uštrb registriranih i legalnih berača.

Osim što su u nekoliko navrata u proteklih par dana djelatnici PU zadarske na području Paga i Obrovca u ilegalnoj berbi smilja zatekli ukupno sedmero osoba, rekordna zapljena dogodila se jučer u Gaženičkoj luci.

Tamo su zatekli 35-godišnjaka koji je sasvim ležerno i bez previše truda oko skrivanja svog “ulova” prevozio čak 800 kilograma u kamionu. Ukupno je to čak 40 vreća ilegalno ubranog smilja, što zbrojeno s nekoliko manjih ulova rezultira količinom od čak 900 kilograma smilja.

Ubrano smilje neće, kako doznajemo, nužno završiti kao ilegalan duhan. Naime, prema informacijama koje nam je dao Elis Žodan, oni će zaplijenjeno smilje predati Carini koja će isto spremiti u svom skladištu, no konačna odluka hoće li se smilje ustupiti nekom od prerađivača ove sirovine ili će ista ipak biti pretvorena u dim ostaje na Prekršajnom sudu koji je jedini nadležan za ovakvu odluku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...