Kalmeta: “Dajem ostavku na sve funkcije u HDZ-u, ali gradonačelnik ostajem!”

Zadarski gradonačelnik i bivši ministar Božidar Kalmeta, protiv kojeg je u Uskok u petak podigao optužnicu zbog korupcije, izjavio je u petak da će, ako sud potvrdi optužnicu protiv njega, dati svoj mandat na raspolaganje HDZ-u na sve stranačke dužnosti, no ne misli dati ostavku i na funkciju gradonačelnika Zadra.

– Stav stranke je jasan pa tako i moj, ako sud potvrdi optužnicu – onda ću mandat dati stranci na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a ja sam potpredsjednik stranke, predsjednik županijskog odbora i koordinator za 9. izbornu jedinicu, rekao je Kalmeta za Novu TV.

Što se tiče funkcije gradonačelnika – tu je stvar drugačija, kazao je pozvavši se na primjer stranačkog kolege i gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, koji je nakon četiri godine suđenja, tijekom kojih je ostao gradonačelnik, proglašen nevinim.

– Zamislite da je on tada odmah na početku suđenja dao ostavku a sud ga je nakon četiri godine proglasio nevinim. Neka se dopusti i meni da i ja imam pravo dokazati svoju nevinost. Prema tome ostavku na funkciju gradonačelnika ne mislim dati, rekao je Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...