POTVRDI LI SE OPTUŽNICA

Kalmeta: “Dajem ostavku na sve funkcije u HDZ-u, ali gradonačelnik ostajem!”

Antena Zadar / Zara PIX
Tamni način

Zadarski gradonačelnik i bivši ministar Božidar Kalmeta, protiv kojeg je u Uskok u petak podigao optužnicu zbog korupcije, izjavio je u petak da će, ako sud potvrdi optužnicu protiv njega, dati svoj mandat na raspolaganje HDZ-u na sve stranačke dužnosti, no ne misli dati ostavku i na funkciju gradonačelnika Zadra.

– Stav stranke je jasan pa tako i moj, ako sud potvrdi optužnicu – onda ću mandat dati stranci na raspolaganje na sve stranačke funkcije, a ja sam potpredsjednik stranke, predsjednik županijskog odbora i koordinator za 9. izbornu jedinicu, rekao je Kalmeta za Novu TV.

Što se tiče funkcije gradonačelnika – tu je stvar drugačija, kazao je pozvavši se na primjer stranačkog kolege i gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, koji je nakon četiri godine suđenja, tijekom kojih je ostao gradonačelnik, proglašen nevinim.

– Zamislite da je on tada odmah na početku suđenja dao ostavku a sud ga je nakon četiri godine proglasio nevinim. Neka se dopusti i meni da i ja imam pravo dokazati svoju nevinost. Prema tome ostavku na funkciju gradonačelnika ne mislim dati, rekao je Kalmeta.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar