DORH podigao optužnicu protiv zadarskog gradonačelnika u aferi Remorker

Kalmeta: “Meni je trenutno najvažnije dokazati svoju nevinost, vjerujem u institucije pravne države!”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Nakon što je DORH na svojim stranicama objavio popis optuženih u aferi Remorker te inkriminacija koje im se stavljaju na teret, još uvijek aktualni gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta u Maloj vijećnici Grada Zadra okupljenim novinarima izjavio je kako je duboko vjerovao da do optužnice ipak neće doći.

– Nije ovo prvi ni zadnji put da se diže neka optužnica. Polako, sve će doći na svoje, kazao je Kalmeta.

Smatra kako DORH-ovo dizanje optužnice protiv njega, kao zadarskog gradonač4elnika ne znači krizu vlasti u gradu Zadru niti krizu u HDZ-u.

– Stalno se, već duže vrijeme insinuira o nekakvoj krizi vlasti, ali postoje i neki drugih gradovi gdje su gradonačelnici bili čak i odsutni i sve je funkcioniralo normalno. Ovo neće imati nikakvog utjecaja na rad Gradske uprave, istaknuo je Kalmeta.

Svojom izjavom nije potvrdio, ali niti opovrgnuo da se u ovom slučaju radi o političkom progonu tempiranom pred nadolazeće parlamentarne izbore.

– Meni je trenutno najvažnije dokazati svoju nevinost, vjerujem u institucije pravne države, a na njima je da odrade svoj posao, zaključio je Kalmeta.

Najavio je i kako će se s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom oko podizanja optužnice čuti danas, dok s ostalih 12 optuženih još nije imao nikakvog kontakta.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar