Cestitka_Uskrs

Kalmeta: “Meni je trenutno najvažnije dokazati svoju nevinost, vjerujem u institucije pravne države!”

Nakon što je DORH na svojim stranicama objavio popis optuženih u aferi Remorker te inkriminacija koje im se stavljaju na teret, još uvijek aktualni gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta u Maloj vijećnici Grada Zadra okupljenim novinarima izjavio je kako je duboko vjerovao da do optužnice ipak neće doći.

– Nije ovo prvi ni zadnji put da se diže neka optužnica. Polako, sve će doći na svoje, kazao je Kalmeta.

Smatra kako DORH-ovo dizanje optužnice protiv njega, kao zadarskog gradonač4elnika ne znači krizu vlasti u gradu Zadru niti krizu u HDZ-u.

– Stalno se, već duže vrijeme insinuira o nekakvoj krizi vlasti, ali postoje i neki drugih gradovi gdje su gradonačelnici bili čak i odsutni i sve je funkcioniralo normalno. Ovo neće imati nikakvog utjecaja na rad Gradske uprave, istaknuo je Kalmeta.

Svojom izjavom nije potvrdio, ali niti opovrgnuo da se u ovom slučaju radi o političkom progonu tempiranom pred nadolazeće parlamentarne izbore.

– Meni je trenutno najvažnije dokazati svoju nevinost, vjerujem u institucije pravne države, a na njima je da odrade svoj posao, zaključio je Kalmeta.

Najavio je i kako će se s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom oko podizanja optužnice čuti danas, dok s ostalih 12 optuženih još nije imao nikakvog kontakta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...