Koncert Glazbene udruge Libreto

Glazbena udruga Libreto u svojoj će polugodišnjoj produkciji (budući da Udruga aktivno djeluje od 3. mj. 2015. god.) predstaviti sve grupe svojih polaznika. Koncert će se održati 23. lipnja 2015 u Velikoj dvorani Ogranka Arbanasi Gradske knjižnice Zadar s početkom u 19 sati.

Svoj će rad na ovoj zabavnoj, poletnoj i nadasve sadržajno bogatoj produkciji predstaviti polaznici Glazbenog Labosića, Dječji zbor Libretići te Vokalni ansambl Libreto koji okuplja nešto starije pjevače, u dobi od 12 – 25 godina.

Umjetnički voditelji svih programa i predstavljenih točaka jesu Ivana Begović, glazbenica, glumica i magistra hrvatskoga jezika i književnosti te Dinko Habuš, glazbenik trubač i dugogodišnji dječji animator.

Djeca na nastavi Glazbenog Labosića kroz glazbu, riječ, pokret i sliku upoznaju osnove glazbene umjetnosti. To redovito čine slušajući klasičnu i modernu glazbu, igrajući razne glazbeno – didaktičke igre, učeći jednostavne pjesmice i uporabu elementarne glazbene terminologije, čitajući glazbene slikovnice, upoznavajući se s različitim glazbenim instrumentima i svirajući na nekima od njih, gledajući kratke edukativne filmove i sl.

Dječji zbor Libretići već iza sebe ima jedan vrlo uspješan i hvaljen samostalan koncert, i to 5.5.2015. u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru. Sjajna i talentirana dječica u prosječnoj dobi od 7 godina nadalje na nastavi Zbora imaju priliku naučiti mnoge popularne dječje pjesmice uz pripadajuće jednostavne koreografije, a s vremenom se sve veći naglasak stavlja na autorski (skladateljski) rad, koji će ih uskoro dovesti i na jednu od nacionalnih televizija. Ovoga će se puta djevojčice predstaviti u 5 glazbenih brojeva.

Vokalni ansambl Libreto okuplja pjevače od 12 godina starosti nadalje. S njima se ponajviše radi na učenju osnova vokalne tehnike: postavi pravilnoga disanja, vježbama za jasnu i pravilnu artikulaciju, vokalnim vježbicama, radu na vokalizama, te, na koncu, radu na pjesmama iz modernoga repertoara koje oni sami izaberu u dogovoru s umjetničkim voditeljem (gitarska pratnja i matrica, uz mikrofon).

Pjevači koji će se ovoga puta predstaviti u svojim odreda odličnim izvedbama koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim jesu Marin Modrić, Luka Gotovac, Hana Ružić, Nika Zekić, Lora Lekaj, Ema Baniček i Ana Šundrica. Očekuje nas i jedan poseban gost iznenađenja.

Dođite u što većem broju i podržite mlade glazbene talente za koje će se tek čuti u onoj mjeri u kojoj to oni zaista i zavrjeđuju!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...