Koncertom i maratonom započelo Silbensko kulturno i sportsko ljeto

Silbensko kulturno i sporsto ljeto započelo je ovog vikenda. U nedjelju je točno u 18:38 sati glazbom je pozdravljen ljetni Solsticij! Koncert  kojim je Silba započela svoja događanja ujedno je bio i slavlje za  početak ljetak, a održala ga je Franciska Fis uz klavirsku pratnju Davora Hercega!

Dan kasnije održan je prvi “Toreta open water – Silba 2015.”, na kojem je sudjelovalo 50 plivača. Natjecali su se u 4 kategorije a apsolutni prvaci su Dražen Adžić koji je stazu dugu 2,5 km preplivao za manje od pola sata (29:56 h), a u stopu ga je sljedio kadet Marko Radović (30:54 h), treće mjesto pripalo je Svenu Troskotu. Među ženama pobjedu je odnijela Petra Rudić (33:02 h), druga je na cilj stigla Barbara Ćustić (34:24 h), a treća Silva Žabo (36:09).

S ova dva događaja započela je turistička sezona na najudaljenijem otoku zadarskog arhipelaga i prvom eko otoku u Jadranu.

Inače, Silba je ovu godinu započela brendiranjem sebe kao prvog eko otoka u Jadranu, na ančin da sve što se na Silbi uzgoji ugostitelji turistima iznesu na stol.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...