Lorencin i Kalmeta svečano otvorili radove na palači Cedulin

Gradonačelnik Božidar Kalmeta i ministar turizma Darko Lorencin danas su svečano obilježili početak rekonstrukcijskih radova na palači Cedulin. Velikom su se događaju odazvali i direktor HTZ-a Ratomir Ivičić te direktori TZ Zadra i županije Zvonko Šupe i Mihaela Kadija.

Zapuštena palača Cedulin, u kojoj je bila smještena stara zadarska bolnica, više neće biti crna mrlja ovog grada. Za godinu dana po završetku radova, u ovom će prostoru djelovati TIC, a na gornjem će se katu nalaziti uredi gradske i županijske TZ.

– Zadarski turizam bilježi kontinuiran rast, prvenstveno zahvaljujući vizionarskom pristupu turizmu. Gradnja novog prostora ovakve vrste obogaćuje čitav hrvatski turizam, rekao je Ratomir Ivičić.

-Danas je važan dan. Sretni smo što se uređuje jedna od posljednjih crnih rupa ovoga grada. Već iduće godine na ovom će se mjestu nalaziti novi i moderan turistički centar, koji će biti na usluzi turistima i turističkim djelatnicima, rekao je Kalmeta i najavio uređenje Trga tri bunara i Trga sv. Frane, za što se trenutno izrađuje projektna dokumentacija.

Palača Cedulin spomenik je kulture i raduje me što će se njenom obnovom oplemeniti turistička ponuda grada. TIC otvara vrata učinkovitom destinacijskom menadžmentu, stvaranju novog turističkog proizvoda i prepoznavanju Zadra kao vrhunske turističke destinacije, kazao je Lorencin i istaknuo kako je Ministarstvo prepoznalo važnost ovog projekta i iz Fonda za razvoj turizma podržalo obnavljanje palače Cedulin i izgradnju Turističko-informativnog centra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...