Meditativno glazbena večer u zadarskoj katedrali Sv. Stošije

Meditativno – glazbena večer pred Presvetim u organizaciji Zadarske nadbiskupije i Katedralnog zbora sv. Stošije upriličuje se u srijedu 3. lipnja u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 20 sati.

Prvi put tako organizirana molitvena inicijativa uoči blagdana Tijelova način je pripreme za otajstvo te velike svetkovine, a dodatni razlog je što je u Zadarskoj nadbiskupiji u tijeku Godina euharistije. Prigodni nagovor će uputiti zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a predvoditelj susreta čitanjem prigodnih molitvenih zaziva je katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.

Tijelovske odnosno skladbe euharistijske tematike izvodi Katedralni zbor sv. Stošije s dirigentom Žanom Morovićem i u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića. Nastupaju i solisti klase prof. Cynthie Hansell Bakić s Muzičke akademije u Zagrebu i Umjetničke akademije u Splitu: soprani Nela Šarić i Ida Bilić, Bjanka Ivas, mezzosopran, Vjekoslav Kaštelančić, tenor, Žan Morović, bariton te basovi Mate Akrap i Joško Tranfić.

Na susret koji će završiti blagoslovom s Presvetim i svečanim Tebe Boga hvalimo pozvani su svi vjernici Zadarske nadbiskupije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...