Mladić iz BiH procesuiran zbog silovanja na Pagu!

Da se mladi stranci na otoku Pagu i njegovim popularnim klubovima često zabavljaju koristeći opijate potvrdilo je u utorak Ravnateljstvo policije, koje je u akciji “INSULA” na tom otoku zbog posjedovanja droge procesuiralo 36 stranih državljana, od kojih su čak 28 mladi Britanci.

S ciljem prevencije, otkrivanja i procesuiranja kaznenih djela i prekršaja tijekom turističke sezone, Ravnateljstvo je u suradnji sa zadarskom i ličko-senjskom policijom akciju na Pagu provodilo od 24. do 29. lipnja.

Evidentirano je i procesuirano 28 državljana Velike Britanije starosti od 17 do 27 godina, dva Nijemca starosti 19 godina, dva Australca u dobi od 20 godina, te po jedan Brazilac (18), Italijan (31) Mađar (29) i Južnoafrikanac (22).

Kod njih je pronađeno 12,2 grama marihuane, 5,7 grama hašiša, 7,6 grama ketamina, 0,7 grama metamfetamina, 3,2 grama amfetamina, 7,6 grama ketamina, 3,9 grama i 19 tableta MDMA-e, 2,3 grama kokaina, jedna tableta LSD-a, te 336 ampula i jedna metalna boca ispunjena omamljujućim plinom.

Uručeni su im prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna – ukupno je naplaćeno 86.000 kuna te uručene novčane kazne u ukupnom iznosu od 40.000 kuna. U pet slučajeva policija je upotrijebila sredstva prisile.

U navedenom razdoblju policija je provela i sedam kriminalističkih istraživanja – pet zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad četiri Britanca u dobi od 25 do 35 godina, te jednim hrvatskim državljaninom (52), jedno zbog spolnog odnosa bez pristanka nad državljaninom BiH (25).

U tim je istragama pronađeno još oko 338 grama i 26 tableta MDMA, 138 grama marihuane, 17 grama kokaina, 14 grama ketamina i gram hašiša. Osumnjičeni su kazneno prijavljeni zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu, osim u slučaju pronalaska ampula i metalne boce ispunjenih omamljujućim plinom, gdje je daljnje postupanje preuzela Carinska uprava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...