Najmlađi pokazali što su naučili na kreativnim radionicama

Pučko otvoreno učilište Dom na žalu ponovno je bilo puno mama, tata, djedova, nana, prijatelja i prijateljica koji su na poziv polaznika likovne radionice Mala sirena, tečaja suvremenog plesa i plesne igraonice Udruge TIM došli na otvorenje IV. izložbe slika  i plesnu priredbu.

U skladu sa svojom misijom, Udruga TIM od osnutka organizira  zimske i ljetne plesne igraonice i tečejeve suvremenog plesa te radom s profesionalnim plesnim pedagozima i odgojiteljima  potiče rad i razvitak plesnih aktivnosti, oganizira manifestacije koje promiču ritmiku i ples,  potiče kod mladih da putem plesa ostvaruju pravilan razvoj, moralna i etička načela te tako utječe na razvijanje plesne kulutre među svojim članovima, a i šire.

Polaznici dječjih programa Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu pokazali su što su tijekom školske godine, od listopada do svibnja, sa svojim voditeljicama Irenom Rančić, Josipom Kolega i Tanjom Stipčević naučili i koje su rezultate ostvarili.

Program su otvorile polaznice plesne igraonice Udruge TIM: Laura Brižić, Minja Mazić, Đina Masar, Paula Dunatov, Marijeta Šoša, Nika Kačan, Ellen Rončević i Lucija Uhoda u plesnim ulogama ljetnih maškara, male stonoge i balerina.

Nakon njih predstavile su se polaznice tečaja suvremenog plesa Udruge TIM: Tara Trešin, Delen Kolega, Tereza Kolega, Antea Tomić, Melita Brižić, Josipa Uhoda i Teuta Ricov pod vodstvom plesne pedagoginje Tanje Stipčević u ulogama lutkica i ptičica, a odveli su nas i na plažu.

U Domu na žalu već četiri godine uspješno djeluje slikarska radionica Mala sirena za školsku i predškolsku djecu pod vodstvom slikarice Irene Sikirić Rančić, koja u radu s djecom koristi različite slikarske tehnike, razvijajući osjećaj za mjeru, kompoziciju i stvaranje boja. Cilj je radionice da kod djece probuditi želju za nastavkom rada na likovnom obrazovanju i izražavanju te da će stasaju u kreativne osobe.

Svoje radove u različitim tehnikama izložili su: Duje Benjamin Dorkin, Marijeta Šoša, Angela Šoša, David Šoša, Đina Masar, Ena Vidov, Toni Kiković, Manuela Gobin, Leon Dunatov, Ivan Pedišić, Cvita Grdaš i Tonka Novoselić, čija su likovna ostvarenja ukrasila zidove galerije Dom na žalu zajedno s radovima njivove voditeljice, slikarice Irena Rančić.

U razigranoj atmosferi, ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina djeci je uručila pohvalnice za aktivno sudjelovanje i ostvarene rezultate te ih pozvala na radionice koje će se održavati u Domu na žalu tijekom ljeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...