“Nedjelja na selu” privukla filmaše iz cijele Europe

Hrvatska je od 5. do 8. lipnja, nakon Italije, Danske, Austrije, Švedske, Malte, Izraela i brojnih drugih zemalja, ugostila popularni program Europske filmske akademije “Nedjelja na selu”. Riječ je o projektu koji briše granice među državama, potiče umrežavanje ljudi i projekata, znanja i iskustava. Predstavnica EFA programa je Nicola Joetze iz Berlina.
Član Europske filmske akademije i direktor Avvantura film festivala Sergej Stanojkovski i renomirani scenarist i redatelj Ognjen Sviličić primili su europske filmaše na otoku Ugljanu. Na seminaru koji se  u dvorcu Stocco iz 17. stoljeća su se kao iskusni predavači i članovi EFA-e pridružili i direktor renomiranog popratnog programa canneskog filmskog festivala Quinzaine des Realisateurs Christophe Leparc i švedska producentica Helena Danielsson. Mladi su autori potom razmijenili svoja iskustva s iskusnim članovima Europske filmske akademije, predstavili svoje dosadašnje radove i buduće projekte i razgovarali o načinu financiranja filmskih projekata u matičnim državama i raznim tehničkim pitanjima.
Na događaju na otoku Ugljanu sudjelovali su redatelj Alexander Nanau (Rumunjska/Njemačka), skladateljica Anita Andreis (Hrvatska), redatelj pisac i montažer Carlos Marques Marcet (Španjolska), redateljica Ester Amrani (Izrael), fotograf pisac i redatelj Germinal Roaux (Švicarska), redatelj Guy Lihtenstein (Izrael/Austrija), producent Ivan Kelava (Hrvatska), pisac i redatelj Mark Noonan (Irska), producentica Marta Lewandowska (Poljska), redateljica Sonja Prosenc (Slovenija), producentica i scenaristica Wanya Rainova (Bugarska) i redatelj Victor Lindgren (Švedska), a partneri „Nedjelje na selu“ bili su HAVC, TZ mjesta Ugljan, TZ Grada Zadra i Zadarska županija te Festival Francuske u Hrvatskoj.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...