Odriču li se prijatelji Kalmete? Dilber: “Kalmeta će se pobrinuti za sebe”, a Lončar bez komentara

Nakon što je DORH jutros objavio priopćenje o podizanju optužnice protiv zadarskog gradonačelnika zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita, oglasili su se i njegovi stranačke kolege.

Željko Dilber, istaknuti član HDZ-a naglasio je kako je nakon svega opcija ostavke na mjesto gradonačelnika u Kalmetinim rukama. Smatra kako on mora odlučiti sam što je najbolje za njega u ovom trenutku.

– Teško je komentirati ovakvo nešto. Ne znam zaista što bih rekao na optužnicu, ali čak niti njezino podizanje ne podrazumijeva krivicu Božidara Kalmete. Vjerujem kako sada u tom slučaju predstoji pravna bitka, a ja vjerujem kako će u njoj Kalmeta dokazati svoju nevinost. Što se tiče pitanja, da li bi trebao podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika Zadra, smatram kako on sam mora procijeniti ovu trenutnu situaciju te odlučiti što je najbolje za njega u ovom trenutku, istaknuo je Dilber.

Zadarski župan Stipe Zrilić smatra kako je logično da Kalmeta ne podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika Zadra s obzirom da je uvjeren u svoju nevinost.

– Žao mi je što se sve to događa, ali kada je već tako onda se u budućnosti nadam pozitivnom ishodu za gradonačelnika Božidara Kalmetu. A to znači da će se utvrditi njegova nevinost kako je i sam više puta ponovio. S obzirom da je on uvjeren u svoju nevinost mislim da je logično što ne podnosi ostavku. No, bez obzira na sve, ne možemo se oteti dojmu o umiješanosti politike u postupanje što nije dobro jer dovodi u sumnju neovisnost državnih tijela i njihov rad pod pritiskom, rad za potrebe predizbornih kampanja, zaključio je Zrilić.

Za razliku od Dilbera i Zrilića, njihov stranački kolega i Kalmetin dugogodišnji prijatelj te donedavno i desna ruka Željko Lončar, predsjednik Županijske skupštine samo je kratko za Antenu Zadar rekao kako nema komentara na ovu temu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...