Održana konferencija “Učinkoviti doprinosi pomoćnika u nastavi”

U organizaciji Zadarske županije i Centra Stjepan Matičević Sveučilišta u Zadru u sklopu projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zadarska županija“ održana je znanstveno stručna konferencija “Učinkoviti doprinosi pomoćnika u nastavi”.

Za 17 učenika s teškoćama integriranih u redovite osnovne i srednje škole osiguran pomoćnik u nastavi, zaposleno je i educirano 16 nezaposlenih osoba za posao pomoćnika u nastavi. Tijekom provedbe projekta korištene su razne promidžbene aktivnosti  kako bi javnost upoznali s pravom svakog djeteta da bude uključeno u sustav redovnog školovanja i samim time bude ravnopravno integrirano u društvo.

Provedba projekta započela je 1. listopada 2014. godine i traje do 30. rujna 2015. godine, a ukupna mu je vrijednost 1.108.919,00 (85 % sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. , a 15 % je sufinancirala Zadarska županija). Nositelj projekta je Zadarska županija, Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Uspješnoj provedbi i realizaciji projekta „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zadarska županija“ pridonijeli su partneri u projektu: Sveučilište u Zadru, Poljoprivredna, prehrambena, veterinarska škola Stanka Ožanića, Osnovna škola Petar Lorini Sali, Osnovna škola Nikole Tesle Gračac, Osnovna škola Zemunik, Osnovna škola Sv. Filip i Jakov, Osnovna škola Pakoštane, Osnovna škola Benkovac, Osnovna škola Jurja Barakovića Ražanac i Osnovna škola Privlaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...