Ova hrana ubrzava starenje. Evo zašto je treba izbjegavati u širokom luku

Određene namirnice ubrzavaju prirodni proces starenja i to na način na tijelu nameću stres, uzrokuju stanično oštećenje te fizičke znakove starenja.

Poznato je kako je hrana koja obiluje šećerom “pogubna” za liniju, nov jeste li znali kako zbog pojedine hrane starite puno brže? Određene namirnice ubrzavaju prirodni proces starenja i to na način na tijelu nameću stres, uzrokuju stanično oštećenje te fizičke znakove starenja, javlja Daily Mail.

Donosimo četiri namirnice koje biste trebali izbjegavati u širokom luku:

Muffin

Mnogi ljudi uz prvu jutarnju kavu vole pojesti muffin ili slatki kruh, no ta bi vas navika mogla skupo koštati.

Mješavina zasićenih masti i šećera pravi je okidač za upale u našem tijelu.

Juhe iz vrećice

Juhe iz vrećice jednostavna su alternativa višesatnom stajanju uz štednjak jer je za njihovu pripremu potrebno dodati vodu. No uz kraće vrijeme pripreme, smanjuje se i broj korisnih nutrijenata.

Uz više od 800-1000 miligrama natrija zbog juha iz vrećice vjerojatno ćete biti otečeni i zadržavati tekućinu.

Kupovni voćni sokovi

Možda vam se čini kako vam jedna čaša soka uz doručak ne može puno naškoditi, no u samo jednoj čaši nalazi se više šećera no što mislite.

Sokovi su iznimno ovisni, uništavaju caklinu i podižu razinu inzulina u krvi što može dovesti do upala i debljanja.

Pržena hrana

Masna i pržena hrana često nam je omiljena nakon izlaska i neprospavane noći. Nije tajna kako brza hrana ima malu nutritivnu vrijednost, no značajan je i njezin doprinos starenju. Pržena hrana puna je soli i transmasnih kiselina koje uzrokuju oštećenje stanica. Izbjegavahte pizze, hamburgere i ostale fast food poslastice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...