Paški cikloturistički maraton – tradicionalno, zadnja subota u lipnju

U organizaciji Udruge Moj Bicikl, DVD Pag, TZ Pag te nekoliko paških entuzijasta održan je 14-ti po redu Paški cikloturistički maraton. Partneri organizatora su: Grad Pag, PU Zadarska PP Pag, Općina Kolan, TZ Kolan, DVD Kolan, Kamp Šimuni.

Paški cikloturistički maraton tradicionalno se već 14 godina održava zadnje subote u mjesecu lipnju i svakako je događaj koji obogaćuje turističku ponudu i kvalitetna je  promidžba otoka Paga kao cikloturističke destinacije. Sudionici maratona su ljubitelji vožnje biciklom različitih dobnih skupina i svake godine su sve mnogobrojniji. Ove godine nastupilo je preko 80 sudionika iz Hrvatske, a bilo je tu i biciklista iz Austrije, Italije i Slovenije čime je maraton poprimio međunarodni karakter. Idealno vrijeme i prekrasan krajolik otoka Paga zasigurno su doprinijeli izvrsnoj atmosferi.

Vozile su se dvije rute: Maratonska ruta Pag – Košljun – Šimuni – Kolan – Pag od 43 km koja je imala dvije okrijepne stanice, u Kolanu i Šimunima gdje su se sudionici mogli odmoriti pa i degustirati paški sir i Mini maraton (Obiteljska ruta): Pag-Košljun-Pag 14.6 km. koji je privukao rekreativne bicikliste i obitelji s manjom djecom.

Maraton na Pagu

Sudionici su krenuli sa Stare rive u Pagu uz pratnju vrijednih ljudi iz DVD Pag i Policijske postaje Pag koji su pazili na sigurnost sudionika. Start je za obje rute zajednički i do Košljuna svi sudionici su  vozili zajedno. U Košljunu su se nakon kratkog odmora sudionici Mini maratona (obiteljske rute) istim putem  vratili u Pag, dok su maratonci nastavili vožnju po ruti prema Šimunima, Kolanu i zatim Pagu.

Sudionike su na dolasku u cilj na paškoj rivi dočekali predsjednik udruge Moj bicikl Goran Kuprešanin, te predstavnici Grada Paga.

Po završetku maratona, gospođa Darinka Jug članica i bivša predsjednica udruge Moj Bicikl, zahvalila je svim sudionicima te je s predsjednikom DVD-a Pag, Jurom Orlićem i predstavnikom TZ Pag, Bernardom Maržićem podijelila zahvalnice i nagrade sudionicima maratona.

Najbolji tim – VG TOUR TEAM

Najudaljeniji sudionik na biciklu – IVICA VUKOVIĆ,  koji je došao na biciklu iz Slunja

Najudaljeniji sudionici – FASCHING MARINA I JOZEF, Austrija

Najmlađi sudionik – MARIN KLOJBER, 5 godina

Najstariji sudionik – MLADEN MACAN, 63 godine

Najmaratonka – BARBARA BOLJA, po izboru sudionika maratona

Najmaratonac – DOMAGOJ ŠELEBAJ, po izboru sudionika maratona

Po završetku programa, organizirano je druženje i večera za sve sudionike, u kampu Šimuni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...