Porthosu odbijeno produljenje koncesije

Nakon nedavnog rušenja ilegalne gradnje, ugostiteljskom objektu Porthos sada je odbijeno i produljenje koncesije na pomorsko dobro za 30-godišnje razdoblje. Odluka je to koju je Stručno povjerenstvo donijelo 12. lipnja.

Naime, Alan Nikpalj, vlasnik ovog omiljenog okupljališta mnogih Zadrana, još je u travnju zatražio koncesiju na dugi rok, a kao razlog svog zahtjeva naveo je potrebu ulaganja 150 tisuća eura u uređenje okoliša i adaptaciju samog objekta koji je iz derutnog stanja doveden u današnje svrhovito.

Međutim, Studijom dostavljenom u ponudu na natječaj prvotno se planiralo ulaganje u visini od oko 500 000 kuna, no ubrzo se ispostavilo da je potrebno uložiti trostruko viši iznos, čak 1.5 milijuna kuna.

– Budući da iz priloga dostavljenih uz zahtjev za produljenje trajanja koncesije na pomorskom dobru nisu razvidne nove investicije koje bi opravdavale produljenje roka trajanja koncesije na ukupno 30 godina. Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru Zadarske županije donijelo Zaključak kojim predlaže Županijskoj skupštini Zadarske županije neprihvaćanje zahtjeva za produljenje roka trajanja koncesije, po zahtjevu za produljenjem koncesije UO „Porthos” na ukupno 30 godina, piše u službenom obrazloženju Stručne skupine za županijske vijećnike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...