Privatnici oduševljeni projektom ministarstva “1.000 bazena za hrvatski turizam”

Trendove u turizmu treba pratiti, a da su kuće s bazenom hit među turistima, znaju i u Ministarstvu turizma. Zato su ove godine podijelili 165 potpora u iznosu od 40 tisuća za izgradnju bazena. Takvih kuća za iznajmljivanje sve je više, a Dragana Eterović provjerila je kako izgledaju one u omiškom zaleđu.

Novi program Ministarstva turizma razveselio je sve privatne iznajmljivače smještaja na obali Lijepe naše, posebice one koji u svojoj ponudi imaju i bazen.

Kišno vrijeme pokvarilo je zabavu na bazenu, ali vlasniku kuće za najam raspoloženje nije. Nakon velikih ulaganja iznajmljivač Denis Kuvačić dobio je potporu od 40 tisuća kuna od ministarstva turizma upravo za bazen.

“Ja sam bio prisiljen sve raditi sam, pa sam minimalizirao troškove. Ali sami bazen s okolišem me koštao oko 15 tisuća eura”, rekao je.

Njegova kuća u zaleđu Omiša, točnije u Gatima, gosta u špici sezone tjedno košta oko 2.500 eura. Što ima više sadržaja bolja je i popunjenost.

“To daje veliki rezultat. Gata unatrag tri godine su imala dvije kuće za najam, a danas ima 10 ovakvih kuća”, dodao je Kuvačić.

No nisu svi vlasnici kuća s bazenima u omiškom zaleđu uspjeli doći do potpora. Iako priznaju da bi novac dobro došao za daljnja ulaganja, ne žale zbog investiranja u bazen.

“Mislili smo imati samo apartman, ali odlučili smo se i za bazen. Upravo zbog popunjenosti. Iako je more blizu, gosti često traže bazen”, rekla je Marija Čović.

Prepoznalo je to ministarstvo još prije dvije godine, a program ‘1.000 bazena za hrvatski turizam’ tek je na pola puta.

“Do sada je dodijeljeno 330 potpora u 2013. i 2014. godini, ukupno sa ovom tranšom to je će biti 500. došli smo na pola puta, još 500 i program je gotov”, izvijestio je ministar turizma Darko Lorencin.

što je bolja lokacija, veća kuća i bazen, tim je i cijena veća. One najluksuznije koštaju i do 7.000 eura. Ulaganje se isplati, a još ako se dobije potpora, lakše se pliva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...