Prvom eko otoku u Jadranu podršku daje i HTZ

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u kongresnoj dvorani Matice iseljenika Hrvatske u Zagrebu, predstavljeno je Silbensko ljeto. Silba je prvi i jedini eko otok u Jadranskom moru, te kao takav predvodnik je u razvoju ekoturizma kojem sve više teži Hrvatska turistička zajednica, ali i turisti.

Predsjednik TZ Silba, g. Saša Predovan istaknuo je između ostaloga kako se nada da će upravo to prepoznati ne samo gosti koji dolaze na taj mali komadić raja na zemlji već i institucije.

– Silba je predvodnik u eko turizmu na našem Jadranu. Nadam se da  će to prepoznati, tj već i je prepoznala HTZ , ali očekujemo i podršku Ministarstva turizma. Samo udruženim snagama možemo pojačati i poboljšati kompletnu turističku ponudu naše zemlje, istaknuo je Predovan.

Neka regije u Hrvatskoj su već dobile statut eko regija.

– Silba je na odličnom putu da se pridruži i ostalim regijama koje svoju ponudu baziraju isključivo na eko uzgoju i plasmanu tih proizvoda turistima. Drago mi je da ste krenuli sa ovim hvalevrijednim projektom, te možete očekivati i apsolutnu pomoć i podršku HTZ-a, istaknuo je Milo Sršen iz ureda glavnog direktora HTZ-a.

Bitno za naglasiti je da svoje ime eko otoka Silba gradi upravo zahvaljujući mještanima koji u škrtoj zemlji, malim vrtovima i siromašnim škrapama uzgajaju hranu koju ugostitelji iznesu na stol i nude gostima. To je ono što čini Silbu posebnom i drugačijom i naravno predvodnikom ovakve vrste turizma koja se sve više traži u Hrvatskoj, ali i Europi.

Voditeljica LAG-a Mareta, Marija Kuljarić, istaknula je kako je ovo odličan primjer i drugim otocima, jer postoji težnja da se stvori otočna eko regija, a Silba svakako je najbolji primjer ostalima.

Osim bogatom gastro ponudom Silba će vrvijeti i sporstkim, kulturnim i zabavnim događanjima koje će pratiti bogati sajmovi eko proizvoda.

Prvi u nizu je plivački maraton Toreta open water – Silba 2015 koji je najavljen na današnjoj press konferenciji, a za koji ako se još niste možete prijaviti na mail futura.pragencija ili broj telefona 091/664-0976.

Inače, Silba je prepoznatljiva po tome što je jedini otok u Jadranskom moru po kojem je zabranjena vožnja bilo kakvim motornim sredstvom, ali nisu zabilježena ni nikakva negativna zračenja. Doista je nebo poigralo sa ovim komadićem bisera, smijestilo ga na sama „Vrata Dalmacije“ i darovalo svoje karakteristike. Oaza mira i raja na zemlji, koje već godinama posjećuju  i neka poznata imena. Cest i drag gost na Silbi je bio Branimir Štulić, Rade Šerbedžija, Bjelinski, i ostali, a  današnju konferenciju svojim dolaskom su uveličali Zlatana Zuhrić Zuhra, Marina Tomašević te Vladimir Kočiš Zec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...