Šest dana vratarske škole u Zadru

Od 22. do 27. lipnja Zadar će biti domaćin međunarodnog kampa za nogometne vratare, za dječake i djevojčice rođene 1997. godine i mlađe. Inicijatori projekta su treneri vratara NK Zadar Marin Pedić i Krešimir Jaklin, a poseban gost bit će im trener vratara u mlađim uzrastima zagrebačkog Dinama Goran Boromisa…

– Došli smo na ideju o pokretanju edukacijskog kampa s obzirom da je situacija u županiji s vratarskim kadrom u mlađim kategorijama iznimno loša. U šest dana s polaznicima ćemo raditi od jutra do večeri, a za razliku od klupskih treninga naši će treninzi biti dosta specifični. Osim travnjaka u Zadru, na raspolaganju su nam i tereni u Škabrnji, Raštanima i Sutomišćici, kaže Marin Pedić.

Golmanska škola u Zadru

Zadarska škola vratara postala je poznata i van hrvatskih granica jer su iz nje izašla poznata imena poput Danijela Subašića, Krševana Santinija, Antonija Ježine, Dominika Livakovića, Tome Gluića, a Pedić i Jaklin su radili sa svima njima i skupili dosta znanja koja sada mogu prenijeti mlađim uzrastima.

– Ovo je odlična stvar za mlade vratare jer ćemo im pružiti treninge i znanje na najvišem svjetskom standardu. Zasad smo zaprimili dvadesetak prijava. Zadovoljan sam da se možemo pohvaliti da je naš kamp već u prvom izdanju postao međunarodni. Imamo prijave mladih golmana iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine, a dolaze nam vratari iz raznih dijelova Hrvatske, rekao je Jaklin.

Golmanska škola u Zadru

Prijave se još uvijek zaprimaju, cijena je 500 kuna po sudioniku, a partner kampa je tvrtka RG nekadašnjeg vratara Zadar i Dinama Marka Šarlije čije će rukavice i ostalu vratarsku opremu sudionici moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Dodatne informacije i prijave na brojeve: 099/600-2950 i 095/197-2220.

otografije potpore golmanskom kampu poslali su vratari ukrajinske Zorje iz Luganska na čelu sa Krševanom Santinijem. Njegov brat Ivan Santini okupio je vratare belgijskog Kortrijka i specijalno za ovu priliku navukao golmanske rukavice.

Golmanska škola u Zadru

‘Big like’ za golmanski kamp u Zadru dali su i golmani turskog Balikesirspora među kojima je i bivši vratar Zadra Andrija Vuković, a potporu kampu su pružili golmani Istre 1961 Brkić, Lovrić i Miranada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...