Stigla potvrda: Ministarstvo ukida zadarsku Transfuziju

Unatoč hitnoj točki dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća te dopisivanja na relaciji Grad i Ministarstvo, potonji su odlučili zadati posljednji udarac u lijes zadarske Transfuzije i ugasiti istu.

Tako će od sada poslove zadarske Transfuzije, a zbog ujednačavanja kvalitete i sigurnosti krvnih pripravaka na području cijele Hrvatske, preuzeti regionalni centri u Splitu i Rijeci.

Osim Zadra, još je 13 gradova izgubilo odjele transfuzije koji su pripojeni regionalnim centrima a isti odjeli ostaju u funkciji isključivo bolničke transfuzije.

Ostajem pri tvrdnji da je ukidanje subregionalnog centra Zadar – katastrofa i za bolnicu ali i za pacijente, komentirao je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Učinili smo sve da se to dogodi, osigurali smo i dodatna sredstva za opremu po EU standardima i Grad želi pomoći koliko je to moguće, dodao je Vrančić.

Evidentno, nastojanja i dogradonačelnika i gradonačelnika, zajedno s predsjednikom Gradske skupštine koji je supotpisnik dopisa resornom ministarstvu nisu urodili plodom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...