Tri dokaza da grožđe itekako pomaže kod mršavljenja

Ako ste ljubitelj grožđa sigurno ćete se razveseliti podacima posljednjeg istraživanja. Naime, dokazano je kako crno grožđe čisti tijelo od masnoća i pomaže kod reguliranja tjelesne težine.

1. Grožđe čisti tijelo

Crno grožđe sadrži aktivne supstance poput polifenola- elagične kiseline koja je vrlo moćan antioksidans. Isto tako polifenoli ubrzavaju rad metabolizma. Na taj način organizam radi brže, troši masnoće i kalorije i time nam pomaže da smršavimo.

2. Grožđe otapa masnoće

Osim što čiste naše tijelo, polifenoli usporavaju stvaranje masnih naslaga te pomažu tijelu da sagori postojeću masnoću. Grožđe ima važnu ulogu i za rad jetre – organa zaduženog za čišćenje organizma.

Ono olakšava njezin rad i sprečava stvaranje masne jetre čime i naš organizam radi brže i učinkovitije u borbi protiv nakupljanja masnih naslaga.

3. Grože zatvara apetit

Ovo ukusno i zdravo voće izvrstan je dio svakodnevne prehrane. Osim bogatih nutritivnih vrijednosti, grožđe zatvara apetit zbog čega bi ga svi koji žele smršavjeti trebali konzumirati između ili prije obroka.

Tamne i ukusne bobice možete urstiti i u doručak. Ubacite ih u zobenu kašu ili jogurt i uživajte u zdravom dijetalnom obroku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...