Turneja “Tri Grgura” spaja Split, Nin i Varaždin

Svečanim otvorenjem danas u 21.30 sati na Puškinovoj poljani pokraj Zlatnih vrata u Splitu, ispred spomenika Grguru Ninskom, počinje turneja “Tri Grgura”, manifestacija koju je osmislio i organizirao Stevo Vučković.

Turneja objedinjuje kulturnu ponudu Splita, Nina i Varaždina, odnosno gradove u kojima je postavljen spomenik Grgura Ninskog. Ovaj nacionalni kulturni događaj ima dvostruki cilj- povezivanje hrvatskog sjevera i juga te spajanje tradicionalnog i modernog.

Prva etapa manifestacije “Tri Grgura” trajat će do 23. lipnja, a  građanima i gostima ponudit će se bogat program iz područja glazbene, likovne, dramske i filmske umjetnosti. Publika će između ostalog imati priliku uživati u nastupima mandolinskog orkestra “Sanctus Domino”, tamburaškog sastava “Kavaliri” iz Varaždina i “Čuvara svirala” u Splitu.

Tijekom turneje, koja će trajati do 23. lipnja, publika će među ostalim moći uživati u nastupima mandolinskog orkestra “Sanctus Domino”, tamburaškog sastava “Kavaliri” iz Varaždina, te “Čuvara svirala” iz Splita. Na programu su i Trash film festival u Varaždinu, foto izložba “Ljudi” autora Andreja Švogera i Darka Gorenaka, likovna izložba suvremenih likovnih umjetnika Varaždina te predstava HNK Varaždin “Svinje”.

Stevo Vučković je za Hinu rekao kako je na ideju o turneji “Tri Grgura” došao prošlo ljeto kada je upoznao direktoricu županijske TZ u Varaždinu Elizabetu Dolenec, koja je sudjelovala i u izradi programa. Vučković je napomenuo da je ovogodišnja turneja zapravo nulto izdanje koje je ucrtano i u kulturnu strategiju Grada Splita do 2020. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...