U kojem je gradu Gradska uprava? Za njih ne postoji problem s galebovima!

Nakon jučerašnjeg teksta i objavljene snimke mnoštva galebova koji uneređuju grad i stanovnicima ne daju mira, iz Grada smo dobili odgovor (ako se njihov dopis uopće može nazvati odgovorom). Naime, dotični tvrde da za ovaj problem – ne znaju.

– UO za zaštitu okoliša do sada nije zaprimio niti jednu pritužbu na mogući problem s galebovima koji navodite, kao niti UO za zdravstvo i socijalnu skrb te UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra, kažu nam iz UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Podsjetimo, HDZ-ova vijećnica Maja Pletikosić još je prije tri godine na sjednici Gradskog vijeća istaknula problem glasnih galebova koji napadaju ljude, a tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić ušao je u anale svojim komentarom kako smo “zaboravili živjeti s prirodom”. Građani su u međuvremenu u nekoliko navrata putem medija apelirali na nadležne da učine nešto, jer galebova ima sve više i postaju sve agresivniji, za sobom ostavljaju izmet i razvlače smeće. Stanari Voštarnice su i sredinom prošle godine izašli u javnost žaleći se kako se njihov problem uporno ignorira.

No, nadležni odjeli Grada o svemu tome pojma nemaju. I to ne jedan odjel, nego njih tri! Nisu, dakle, prespavali samo sjednicu Gradskog vijeća, nego očito i posljednjih nekoliko godina.

Sad kad su napokon saznali ono o čemu se već pune tri godine priča i na što se konstantno upozorava, konačno rješenje i dalje je miljama daleko:

Stručne službe Grada Zadra konzultirat će nadležne institucije kako bi se utvrdilo postoji li povećana populacija galebova na području grada Zadra. Ukoliko postoji potrebno je izvršiti monitoring populacije galebova na području grada te utvrditi daljnje korake, što iziskuje angažman šireg kruga institucija i stručnih organizacija u cilju rješavanja ovog potencijalnog problema, diplomatski odgovaraju iz UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Nadamo se samo da gradske službe nisu jednako “ažurne” u provođenju birokracije, kao što su neupućene u stanje grada za kojeg su odgovorne i čiji ih građani na kraju krajeva i financiraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...