U Zadru od 3. do 6. lipnja najznačajniji događaj vezan za pomorstvo i cruising turizam ove godine u Europi

Za srijedu, 3. lipnja u 10.30 sati najavljena je konferencija za medije predsjedništva udruge mediteranskih luka Medcruise koja će se održati u maloj dvorani hotela Donat Falkensteiner – Borik.

Lučkoj upravi Zadar pripala je čast organizirati i biti domaćinom ovogodišnje 46. Skupštine Medcruise-a, organizacije koja okuplja preko 100 mediteranskih, atlantskih i crnomorskih luka vezanih za cruising turizam, odnosno koji se bave prometom brodova na kružnim putovanjima, a održat će se od 3. do 6. lipnja 2015. godine u hotelima Funimation i Adriana na Boriku.

Na Skupštinu je svoj dolazak potvrdio i veliki broj cruise kompanija predvođenih njihovim najvišim predstavnicima, te se tako očekuje dolazak kompanija kao što su Carnival Cruise Line, Royal Caribbean, Princes Cruises, Disney Cruise Line, MSC i Azamara te veći broj specijaliziranih novinara za praćenje ovog vida turizma, čime se ovaj skup svrstava u red najznačajnijih događaja vezanih za pomorstvo i cruising turizam ove godine u Europi.

Događaj je izuzetna prilika za predstavljanje i pozicioniranje naše nove luke i grada Zadra svim sudionicima cruise tržišta koje je prepoznalo Zadar i broj turista koji dolaze cruiserima je sve veći. Tako nas je 2014. godine posjetilo 53.000 turista, ove 2015. očekuje se dolazak 70.000 turista dok se u narednoj 2016. godini očekuje čak 120.000 turista.

U svrhu što boljeg i  kvalitetnijeg planiranja i organizacije Lučka uprava Zadar organizirala je nekoliko sastanaka s predstavnicima Grada Zadra, Zadarske županije i turističkih zajednica na kojima su razmatrane mogućnosti i načini participiranja u troškovima organizacije ove Skupštine.

TZ grada Zadra, TZ Zadarske županije i Hrvatska turistička zajednica označile su ovaj događaj iznimno  značajnim za grad, županiju i hrvatski turizam te su odlučile sudjelovati u ukupnom iznosu od 150.000 kuna u troškovima organizacije.

Sastavni i najsvečaniji dio programa ovog trodnevnog događanja je organizacija gala večere za sve sudionike Skupštine koju će sufinancirati Grad Zadar.

Na konferenciji za medije predsjedništvo MedCruise-a će biti dostupno za sva pitanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...