Ulovili smo ilegalne odlagače fekalijskog otpada na Žmirićima!

Dugogodišnji problem s odlaganjem fekalnog otpada na Žmirićima i ostalim rubnim dijelovima grada na, dakako, za to nepredviđenim mjestima i lokalitetima, dobro je poznata činjenica.

Ovog puta uspjeli smo snimiti nepoznatog vlasnika crpne cisterne koja je netom nakon prikupljanja “sadržaja” ispraznila fekalni otpad na Žmirićima.

Kako doznajemo, osim nesnosnog smrada i zagađenja prirode, posljedice ovakvog bezobrazluka potencijalno mogu ugroziti i ljudsko zdravlje:

– Teško je reći ugrožava li ovaj konkretan slučaj zdravlje ljudi, trebalo bi uzeti uzorak za analizu, a to je u nadležnosti Inspekcije za zaštitu okoliša, kratko su nam odgovorili u Službi za zdravstvenu ekologiju ZJZ Zadar.

Dok ilegalci ubiru novce, građani su izloženi zarazama, a institucije se ne mogu dogovoriti oko nadležnosti. Izvrtjeli su nas od Odvodnje, Sanitarne inspekcije i Službe za zdravstvenu ekologiju, preko Carinske uprave, pa sve do Inspekcije za zaštitu okoliša i Vodopravne inspekcije. Većina prozvanih institucija nije ni odgovorila na telefonske pozive, a ostatak nas je samo prosljeđivao dalje.

Budući da se po pitanju ove situacije ne zna tko pije, a tko plaća, ne sumnjamo da će se kaos s ilegalnim odlaganjem fekalija nastaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...