Unatoč školi, vrtićima i jaslicama još nema prometne signalizacije!

Još jedan primjer loše prometne signalizacije stiže nam iz Arbanasa. Unatoč neposrednoj blizini Osnovne škole Krune Krstića, dva dječja vrtića i jaslica, u Ulici Andrije Kačića Miošića ne postoji niti jedan uspornik, ograničenje brzine ili bilo kakav znak koji bi vozače upozorio da trebaju voziti sporije ili barem opreznije.

Da stvar bude gora, ulica je nepregledna i zavojita, no budući da je uska, nema dovoljno mjesta za postavljanje nogostupa. Ne samo to, već rub kolnika uopće ni na koji način nije označen, pa djeca iz svojih dvorišta izlaze izravno na ulicu po kojoj automobili voze brzinom od 50 km/h. Za ljetnih dana, kada nastave nema, opasnost i dalje vreba. Zalutali turisti, ne poznavajući teren, prolaze maksimalnom dopuštenom brzinom i riskiraju smrt nezaštićenih pješaka.

– Naravno da kao roditelji pazimo da naše dijete ne istrči samo na cestu, no koliko je realno da primjerice majka jednog trećaša izlazi s posla da bi otpratila svoje dijete jedva 150 metara od škole do kuće? Ulice moraju biti sigurnije, kaže nam jedna majka koja živi u navedenoj ulici (podaci poznati redakciji).

O čitavoj smo situaciji upitali nadležne institucije te je na našu inicijativu Grad brzo krenuo u akciju:

– Naručeni su prometni znakovi oznake C04 (djeca na cesti, 2 kom) i prometni znakovi oznake B31 (ograničenje brzine 30km/h, 2kom) s namjerom da se postave na Ulici A. K. Miošića, kratko su nam kazali iz UO za komunalne djelatnosti Grada Zadra.

Svaka čast Gradu na brzoj reakciji, no jedno ostaje sigurno – brzina od 50 km/h nikako nije primjerena uskoj lokalnoj ulici bez nogostupa, kojom se svakodnevno kreću djeca na putu do škole ili neke od predškolskih ustanova i zbilja je nevjerojatno da se svih ovih godina nitko od nadležnih nije sjetio postaviti ama baš nikakav prometni znak!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...