Uporaba kanabisa odlazi sve dalje: počela prodaja kapsula marihuane za kućne ljubimce

Uporaba marihuane odlazi sve dalje – barem u Americi. Nakon svjedočanstava oboljelih ljudi o tome da im marihuana pomaže i olakšava život, vlasnici bolesnih pasa počeli su je davati I svojim ljubimcima. Tako je jedna tvrtka počela s online prodajom kapsula marihuane za kućne ljubimce

Svaka šetnja za ovog psa i njegovu vlasnicu bila je prava muka. Kako bi mu pomogla, vlasnica mu je počela davati marihuanu.

“Odjednom se počeo jako tresti, usta su mu se otvorila, a oči počele kolutati”, kažeChiara Subhas.

Prije nego ju je počela koristiti, psa je držala na dijeti, ali nije uspjelo.

“Onda nam je veterinar preporučio da pokušamo s proizvodima od medicinske marihuane. Kratko nakon što smo mu dali lijek njegovi problemi su prestali”, otkriva Chiara.

U zatvoru nije završila jer živi u američkoj saveznoj državi Colorado gdje je uporaba marihuane za medicinske svrhe legalna. Postoji čak i specijalizirana web stranica koja prodaje kanabis za pse. U kapsulama se nalazi marihuana s vrlo niskom razinom THC-a.

“To ne znači da će izliječiti rak ili neke druge bolesti, ali svakako može olakšati”, tvrdi veterinarka Sarah Brandon.

Američka Agencija za hranu i lijekove upozorila je prodavače da ne bi trebali prodavati proizvode koji još nisu prošli znanstvena ispitivanja, ali i vlasnike da paze što kupuju. Većina veterinara još ne želi prepisati marihuanu za životinje.

“Nemamo još niti jedan službeni dokument koji bi nam potvrdio da je ovaj lijek pouzdan i učinkovit”, oprezna je Debbie van Pelt.

No, vlasnicu psa s početka priče to ne brine, važno joj je jedino da je sretan i pokretan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...