Zadarski studenti moći će na praksu u AMEOS klinikum?

Delegacija Sveučilišta u Zadru u sastavu izv. prof. dr. sc. Robert Bacalja, izv. prof. dr. sc. Marijana Matek Sarić, izv. prof. dr. sc. Mira Klarin i prof. dr. sc. Ana Proroković posjetila je AMEOS Kliniku u Bad Ausseeu. Delegaciju je primilo vodstvo klinike na čelu s prof. dr. med. Mariusom Nickelom i Rudolfom Schnauhuberom i predstavilo im svoju kliniku, kao i mogućnost obavljanja psihijatrijsko-psihoterapijske studentske prakse svake godine tijekom ljetnih i zimskih mjeseci.

Naime, u klinici su još prošle godine studentsku praksu obavljali studenti psihologije Tatjana Komšo i Marko Stijić, a delegacija je sada na sastanku dogovarala oblike daljnje suradnje AMEOS klinike i Sveučilišta u Zadru.

Inače, AMEOS posjeduje najveći broj psihijatrijskih klinika na njemačkom govornom području, a glavno se sjedište nalazi u Zürichu. U klinici se pavijenti liječe od depresivnih poremećaja, opsesivno-kompulzivnih, somatoformnih i anksiozni poremećaja te poremećaja u prehrani. Posljednjih je klinika godina izrasla u posebno mjesto znanstvenog istraživanja i međunarodne razmjene znanja u području psihoterapije i psihosomatike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...