Zadrani na povratku iz Sarajeva: “Ovo je bilo predivno! Nije kao u Zadru ali je bilo jako lijepo iskustvo!”

Biti u tom mnoštvu od 65 tisuća ljudi na olimpijskom stadionu Koševo bilo je neponovljivo iskustvo. Nije bilo, doduše, lijepo kao kod nas na Forumu ali je bilo jako lijepo, kazala nam je kasno sinoć Mirjana koja je sa svojom obitelji iz Zadra prisustvovala posjetu pape Franje glavnom gradu susjedne BiH. Na njeno traženje identitet nećemo objaviti (poznat redakciji).

Ona je zajedno s još oko 1.500 osoba iz Zadra i okolice prisustvovala na svetoj misi koju je jučer na sarajevskom stadionu Koševo pred 65 tisuća okupljenih predvodio poglavar Katoličke crkve – papa Franjo.

Bilo je predivno, to zajedništvo, tolika ljubav i osjećaj suživota je moguć samo u Sarajevu. Bilo je i Srba i Hrvata i Bošnjaka i Slovenaca i Nijemaca, mislim da sam čak vidjela i američku zastavu, govori nam naša sugovornica, vidno ushićena papinim posjetom.

Bila sam i na Forumu kad je misu držao papa Ivan Pavao II., i osjećaj je podjednako lijep. Nije baš isto kao na Forumu ali je na Koševu bilo predivno, dodaje Mirjana.

Ono po čemu će naša sugrađanka i sugovornica dugo pamtiti ovaj posjet Sarajevu, svakako je susret sa svojim starim školskim prijateljima. Ona je, naime, dio osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja završila upravo u ovom gradu, za vrijeme trajanja rata. Od tada ih nije čula ni vidjela.

Bili smo opet svi zajedno, na jednom mjestu – kao da svi opet imamo 15 godina. S osmjesima na licu, s ljubavlju u srcu… Neopisivo, stvarno neopisivo. To se može doživjeti samo u Sarajevu. Toliko različitih naroda, kultura, vjera, običaja – to je moje Sarajevo, dodala je.

Mirjana je sa suprugom i troje djece po prvi put nakon ratnih stradanja posjetila Sarajevo, i to baš koristeći prigodu dolaska Svetog oca u ovaj grad. Puna dojmova vjerujemo da će biti još dugo vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...