Žene su mrzovoljne nakon buđenja. Ima li “lijeka”?

Ako ženi nedostaje sna, ona će postati razdražljiva, a nedostatak sna može se odraziti i na fizičko zdravlje.

Žene su pretežno mrzovoljne nakon prospavane noći, a razlog tome je što je ženama potrebno više sna, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Duke.

Ako ženi nedostaje sna, ona će postati razdražljiva, a nedostatak sna može se odraziti i na fizičko zdravlje, piše Yahoo.

“Pokazalo se da će žene biti depresivnije i razdražljivije ako se nisu naspavale”, tvrdi stručnjak za spavanje Michael Breus koji savjetuje ženama da iskoriste popodnevni odmor u trajanju od najmanje 25 do 90 minuta kako bi ” napunile baterije”.

Žene su sposobne odrađivati multitasking i koriste više mozga nego muškarci, a što je mozak aktivniji tijekom dana potrebno je više noćnog sna da se odmori.

Zbog ubrzanog načina života žene često ne spavaju dovoljno, a zbog toga lakše postaju depresivne, prijeti im i obolijevanje od srčanih bolesti i moždanog udara.

Prema podacima Sleep Cyclea, žene u Japanu u prosjeku spavaju 5 sati i 56 minuta, žene u Finskoj, Danskoj i Novom Zelandu spavaju najviše, u prosjeku 7 sati i 41 minutu, a žene u Sjedinjenim Državama tek nešto više od 7 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...