5 znakova da je vaš brak otpočetka osuđen na propast

Kada dođe do kraja braka, mnogi se pitaju: Pa kako je do toga došlo? Što se dogodilo? Potpuno je neočekivano.

Čini se da u nekim vezama postoje pokazatelji od samog početka,samo mnogi zažmire, nadajući se da će baš njihova priča imati sretan kraj.

Stručnjaci za veze saželi su znakove koji su vidljivi otpočetka, a  koji mogu lako upućivati na eventualne poteškoće u duljim vezama koje mogu dovesti i do razlaza.

1. Previše ste različiti

On je liberalan, a vi ste konzervativka. On otvorenu vezu smatra najnormalnijom stvari na svijetu, a vi ne želite seks prije braka. Iako naočigled nespojive karakterne osobine, ipak ste se nekako pronašli i odlučili testirati onu: suprotnosti se privlače.

Ali ponekad te razlike zaista budu prevelike i nepremostive, a najčešće se pokažu kada nastane neki problem. Tada su i komunikacijske vještine na kušnji, a i sama komunikacija može postati srž problema, tvrdi odvjetnica za razvode Morghan Richardson.

2. Partner vas stalno kontrolira

Sasvim je razumljivo da partneri žele što više vremena provesti zajedno i sami. Ali ako se pojavi ljubomora kada neko vrijeme provedete s članovima obitelji ili prijateljima, to je veliki korak unatrag za napredovanje vaše veze, tvrdi stručnjak za obiteljske i bračne odnose Jim Walkup.

Ako nakon razlaza pogledate unatrag, vjerojatno ćete primijetiti i prisjetiti se mnogo više situacija u kojima je vaš partner/partnerica reagirao kao da vas kontrolira. Upravo to “kontroliranje” partnera duboko je ukorijenjena osobina kod nekih, a toliko puta ostaneneprimijećena na vrijeme.

3. Osobe oko sebe tretira kao “niže rangirane”

Najbolji način da brzo “iščitate” karakter svog partnera je da ga gledate kako se ponaša prema konobarima i zaposlenicima u restoranu. Ako je osoba s kojom ste izašli na večeru nepristojna prema njima, sada je najbolje vrijeme da zatražite račun i date “petama vjetra”, savjetuje stručnjakinja za obiteljske i bračne odnose Karyl McBride.

“To je alarm i jasan pokazatelj kako se ta osoba može u budućnosti ponašati prema vama i vašoj djeci.

4. Niste nikada razgovarali o budućnosti

Nije nužno da “izmapirate” svoju financijsku budućnost s partnerom, ali trebali biste znati neke osnovne stvari o tome kako gleda na budućnost, ima li kakvih vizija i planova, što želi ili ne želi u svom, odnosno vašem zajedničkom životu. Jedan od najčešćih razloga razvoda bračnih partnera su financije. Ako netko troši više nego zarađuje, slika je poprilično jasna, zar ne?

5. Prijatelji ili obitelj ne podupiru vezu

Iako vam se može činiti kako “niste u vezi radi sela” pa i to neće predstavljati prepreke, nerijetko je znak da ta veza nema dugotrajnu i blistavu budućnost ako vas prijatelji ili članovi obitelji ne podržavaju u toj vezi.

“Otkad si u toj vezi više te ne prepoznajemo”, nerijetko ćete čuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...