Australski košarkaški reprezentativci dolaze na pripreme u Novalju

Australska košarkaška reprezentacija, jedna od najboljih reprezentacija svijeta, 22. srpnja, u srijedu, stiže u Novalju gdje će boraviti gotovo tjedan dana i pri tom odraditi svoje naporne kondicijske pripreme uoči pripremnih utakmica za Fiba Oceania Championship s reprezentacijama Litve i Slovenije. Ovu poznatu ekipu, čiji članovi Andrew Bogut i Matthew Dellavedova imaju karijere i u NBA ligi, predvodi jedan od najpoznatijih trenera današnjice Andrej Lemanis, a u pratnji imaju svog liječnika, fizioterapeta i nutricionistu.

Novalja je kao turističko središte poznata diljem svijeta, a osim party turizma nova segmentacija turističke ponude uključuje i dodatne, poput ove, namijenjene košarkaškoj ekipi Australian Boomersa. S obzirom da je Hrvatska u svijetu prepoznata po našim proslavljenim sportašima i njihovim rezultatima, gradonačelnik Ante Dabo dolaskom australske košarkaške reprezentacije na pripreme u Novalju realizirao je svoju ideju prema kojoj ova destinacija vrhunskim sportašima i ekipama može ponuditi kvalitetne pripreme za njihova buduća natjecanja. Kako i sam smještaj pri tome ima važnu ulogu, za privlačenje australske reprezentacije bitno je partnerstvo s Luna hotelom iz Jakišnice, koji je prema riječima direktorice marketinga i prodaje Hedde Martina Šola, mag.oec. primjeren toj vrsti gostiju te može udovoljiti i njihovim najzahtjevnijim željama. U prilog tome ide podatak da je za australsku ekipu osiguran poseban bazen s ledenim kupkama, prilagođen im je wellness, kao i poseban smještaj u sobama, a Hotel Luna osigurao je i specijalnog kuhara koji će pripremati jela prema preporukama njihovog nutricioniste. Sportsku dvoranu u kojoj će se pripreme odvijati Grad je prema propozicijama WBA (World Basketball Association) opremio adekvatnom fitness opremom te su iscrtani i dijagrami za igru.

Ovaj zanimljiv posjet i kondicijske pripreme australske košarkaške reprezentacije, slavnih Australian Boomersa, izvrstan je primjer kako dobrom koordinacijom i sinergijom Grada Novalje i Gradonačelnika, kvalitetnom turističkom ponudom i smještajem u Hotelu Luna, vlasnika Nevena Badurine koji od samog početka rada Lune podiže ljestvicu hotelijerstva na otoku, te spremnošću Turističke zajednice da dodatnim aktivnostima poprati ovakva događanja, mogu odigrati izvrsnu turističku utakmicu za pamćenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...