Evo što Apple priprema u drugoj polovici godine

Iza Applea su dva odlična kvartala koja je, uz odličnu prodaju iPhonea i veliku zaradu, obilježio dolazak njihovog prvog proizvoda u eri ‘nakon Stevea Jobsa’, pametnog sata Apple Watch. Iako je po mnogima ovo jedan od najvažnijih proizvoda koji je ova kompanija predstavila posljednjih godina, za uspjeh kompanije (trenutno) je najbitnija prodaja iPhonea koji im donosi milijarde dolara svakog mjeseca. Kao na što smo to navikli već nekoliko godina, Cook nove modele telefona predstavlja svake godine u rujnu, a osim iPhonea, ova kompanija užurbano priprema još neke proizvode koje će predstaviti u drugoj polovici godine. Evo što sve od Applea možemo očekivati tijekom sljedećih mjeseci:

iPhone 6S – prošlogodišnji modeli iPhonea donijeli su najveće promjene do tada (ekrani dijagonale 4,7 i 5,5 inča) te je njihova prodaja oborila sve rekorde. Izgled i dijagonala ekrana iPhone 6S ostat će istih 4,7 inča, no očekujemo predstavljanje Force Touch tehnologije koja će prepoznati jačinu pritiska prsta po ekranu te bolju kameru sa senzorom rezolucije 12 MP.

iPhone 6S Plus – Cook će predstaviti i nasljednika svog prvog phableta koji će izgledom također biti sličan prošlogodišnjem modelu te će također imati Force Touch tehnologiju, bolju kameru, snažniji hardver itd.

iPad Pro – o novom modelu iPada s dijagonalom ekrana oko 12 inča glasine kruže više od godine dana tako da njegovo predstavljanje možemo očekivati u listopadu ove godine. S obzirom da u Appleu ne mogu biti zadovoljni sa stanjem na tržištu tableta, odnosno konstantnim padom prodaje iPadova, nadaju se kako će s ovim velikim tabletom promijeniti stvari.

iPad Air 3 i novi iPad mini – nakon rujanskog predstavljanja iPhonea, listopad je tradicionalno rezerviran za nove modele iPadova. Trenutno nema nekih glasina oko novog iPada Air i iPada mini tako da ne treba očekivati neke velike novitete (poput Force Touch tehnologije kakva se očekuje u novim modelima iPhonea), već samo hardverska poboljšanja.

Novi model Apple TV-a – u Appleu su, čini se, odustali od razvoja vlastitog televizora, no zato za jesen pripremaju nadograđeni model set-top box uređaja Apple TV koji će (navodno) imati vlastitu trgovinu aplikacija i novi daljinski upravljač.

TV Streaming servis – Appleov plan za osvajanje TV tržišta, umjesto televizora, uključuje streaming servis koji će konkurirati kabelskim kompanijama i korisnicima će omogućavati uživanje u brojnim TV programima.

iMac 21,5 s 4K ekranom – do kraja godine Apple namjerava predstaviti novi model iMaca s ekranom dijagonale 21,5 inča koji će imati 4K rezoluciju, odnosno 4,096 x 2,304 piksela.

Najava novog Apple Watcha – prvi model Apple Watcha ova je kompanija prikazala u rujnu prošle godine, a na Business Insideru vjeruju kako bi na konferenciji za manje od dva mjeseca mogli prikazati i njegovog nasljednika. Ipak, s obzirom kako je prodaja ovog gadgeta počela tek u travnju ove godine, početak prodaje novog modela ne treba očekivati tako skoro.

Nove verzije operativnih sustava – Apple je u lipnju najavio novu verziju operativnog sustava za mobilne uređaje iOS 9 i OS X El Capitan za Macove, a uskoro bi trebali saznati više informacije o njima. Također, korisnici iPhonea i iPadova najvjerojatnije će već tijekom rujna moći nadograditi svoje gadgete s novim softverom, dok će El Capitan korisnicima Appleovih računala biti dostupan od listopada ili studenog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...