Hrvatska je među najgorima u Europi kada je riječ o zapošljavanju

Hrvatska je po pitanju zaposlenosti i dalje među pet najgorih država Europske unije, no promjene konačno postaju vidljive

Zemlje na jugu Europske unije i dalje najviše pate zbog loše gospodarske situacije, pokazalo je to istraživanje Europske komisije o socijalnim kretanjima u Europi u prošloj godini.

Kriza, čiji se repovi još osjećaju, nejednako je utjecala na države članice, a s njom su se najbolje nosile one u kojima je između društvenih slojeva najmanja nejednakost primanja.

Istraživanje pokazuje da je Hrvatska po pitanju zaposlenosti i dalje među pet najgorih država Europske unije, no promjene konačno postaju vidljive.

“Nezaposlenost se smanjuje, BDP raste tako da imamo neke pozitivne pokazatelje koji kažu da reforme koje su provedene i one koje su u tijeku daju neke pozitivne signale. Hrvatska po pitanju ulaganja u razne institucije na tržištu rada i po pitanju socijalne zaštite je ispod europskog prosjeka i tu postoji područje koje se još može poboljšati”, pojasnio je Filip Tanay iz Glavne uprava Europske komisije za zapošljavanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...