Cestitka_Uskrs

Karamarko pozvao na zajedništvo: “Moramo sačuvati svoj teritorij koji nam neki na prevaru pokušavaju oduzeti”

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu kako zabrinjava objava transkripata o arbitraži sa Slovenijom u vezi s Piranskim zaljevom te je pozvao hrvatsku predsjednicu, predsjednika Vlade i Hrvatski sabor na jedinstvo i zajedništvo u obrani nacionalnoga i državnog interesa i našeg prava da sačuvamo svoj teritorij koji nam na prijevaru pokušavaju oduzeti.

Kako je rekao Karamarko u Osijeku, zabrinjava nas, ako su transkripati točni, da je to onda velika manipulacija da bi se na jedan nelegalan način pokušalo utjecati na odluke abitražnog suda tako da Slovenija na nepošten način dođe do dvije trećine Piranskog zaljeva.

Zato je pozvao na jedinstvo, pozvao je predsjednicu Republike, predsjednika Vlade i Hrvatski sabor da kažu “ono što trebaju reći u ovome trenutku za Hrvatsku, što bi bilo bitno da stanemo na put takvim manipulacijama”.

U izjavi novinarima uoči klauzure HDZ-a za 4. izbornu jedinicu Karamarko je rekao kako to zabrinjava i zato što nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, pri čemu je ocijenio da je kršenje pravila Arbitražnog suda skandalozno.

Istaknuo je da u ovome trenutku “može jedino pozvati na zajedništvo u obrani nacionalnoga i državnog interesa te našeg prava da sačuvamo svoj teritorij koji neki očito na prijevaru pokušavaju oduzeti”.

Večernji list objavio je u srijedu da raspolaže transkriptima koji pokazuju da su se slovenski sudac u arbitražnom vijeću, koje odlučuje o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije, dogovarao s predstavnicom slovenske vlade o svojim koracima. Prema tom listu arbitražni će sud dodijeliti veći dio Piranskog zaljeva Sloveniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...