Ljetne vrućine ne sprječavaju potragu za poslom

Visoke ljetne temperature ne usporavaju aktivnosti građana kada je posao u pitanju. Kako će konkretno iskoristiti ove ljetne mjesece, istražio je MojPosao u anketi provedenoj na 600 ispitanika.

Većina ispitanika (52%) ljeto će iskoristiti za traženje posla. Neki od njih su nezaposleni, dok drugi kažu da su dobili otkaz.

– Na burzi sam pa moram razmišljati o poslu, iako već pet mjeseci ništa. O moru ili odlasku negdje ni ne razmišljam, priznaje jedan ispitanik.

Ljetne mjesece 20% ispitanika iskoristit će za odmor. Tako jedna ispitanica ističe da je ‘neki dan dobila povišicu’ pa će uživati u zasluženom odmoru, dok drugi ispitanik dodaje: – Da bi se uopće moglo dalje raditi potrebni su odmor i odmak.

Promjeni posla tijekom ljetnih mjeseci nada se 18% ispitanika koji su u potrazi za ‘boljom pozicijom i većom plaćom’.

– Radim kao trgovac i mislim da je vrijeme da nađem nešto manje stresno, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje da je vrijeme za promjenu jer svoj posao radi ‘već četiri godine’.

Ljetne mjesece za edukaciju će iskoristiti 7% ispitanika, dok će se na traženje povišice i/ili promaknuća odlučiti njih 3%.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...