Mamići i Vrbanović pušteni na slobodu

Čelnici Dinama Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u 18 sati su izašli iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Zdravko Mamić oko 18 sati izašao je iz zatvora u Remetincu dobro raspoložen. Okupljenim novinarima rekao je da je nevin i da će to i dokazati. ”Optužbe koje mi se stavljaju na teret su konstrukcije i laži”, rekao je Mamić.

Zatim se zahvalio zatvorskom osoblju i pozdravio svoje cimere za koje je rekao da su mu olakšali boravak u zatvoru.

Dodao je kako nije gledao derbi s Hajdukom, ali ga je gubitak dva boda uzdrmao. ”Da sam bio vani, bilo bi pet komada”, rekao je Mamić.

Ipak, po običaju, Mamić nije izdržao pa je pred kraj obraćanja novinarima na pitanje jednog od njih namjerava li opet ponoviti transfere poput onog Modrićevog i Lovrenovog, povišenim tonom kazao da je mučki provaktor te ga uopće ne zanima istina. Odvjetnica ga je u nekoliko navrata pozvala sa strane, no on je rekao kako se želi obratiti medijima.

”Neću se svađati s vama, ti s jako bezobrazan i mučki provokator. Tebe ne zanima moje pravo, bezobrazniče jedan”, poručio je Mamić.

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Dodao je da okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije.

Čelnicima Dinama Zdravku i Zoranu Mamiću te izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza Damiru Vrbanoviću sudac istrage poslijepodne je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković izjavio je novinarima da su svi okrivljenici obećali da neće utjecati na svjedoke, a Zdravko Mamić dao i obećanje da neće ponoviti kazneno djelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...