Marshall otkrio ‘najglasniji’ smartphone na svijetu

Poznati proizvođač pojačala i ostale audio opreme ovih dana napravio je jedan neobičan potez – ušao u svijet pametnih telefona modelom London. ‘Revolucija je počela još 1962. našim prvim pojačalom (…) vrijeme je za sljedeće poglavlje’, poručuju iz Marshalla.

Što čini pametni telefon osmišljen s glazbom kao srži? Tehničke karakteristike Marshall Londona nisu nešto posebno – srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 410 čip, uparen s 2GB radne memorije i 16GB spremišnog prostora (proširivog microSD karticama). Sami uređaj je dijagonale 4,7″ uz IPS zaslon razlučivosti 720p, te uistinu nije riječ o nečem što će impresionirati okorjele ljubitelje Android platforme. No, Marshall će ipak imati nišu korisnika koja će se odlučiti na kupovinu uređaja koji košta 5.000 SEK (4.000 kuna).

Ako ni radi čeg drugog – onda radi toga što uređaj izgledom nije nalik ni na što drugo na tržištu. Uobičajene tipke za glasnoću zamijenio je kotačić, a tu je i detalj u obliku ‘M’ tipke koja će pokrenuti omiljenu aplikaciju za reprodukciju glazbe u bilo kojem trenutku.

Pored dvostrukih zvučnika i priključaka za slušalice te implementiranu Wolfson WM8281 Audio Hub ‘zvučnu karticu’, ljubitelji glazbe će imati razloga za uživanciju, navode u Marshallu – a naravno kako je tu i podrška za lossless audio.

U ovom trenutku za uređaj je moguće napraviti prednarudžbu u sklopu koje će Marshall ubaciti i par svojih on-ear monitor slušalica, a prve isporuke se očekuju sredinom kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...