Mladineu i Zrniću ipak će se suditi za malverzacije teške 46 milijuna kuna!

Nakon što je Vrhovni sud RH uvažio zahtjev DORH-a i dopustio obnovu kaznenog postupka protiv zadarskog poduzetnika Mihe Zrnića Marinovića i nekadašnjeg ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša, ovaj dvojac mogao bi pred sudom odgovarati za počinjenu štetu u iznosu od 46 milijuna kuna.

 

Zagrebački je sud krajem prošle godine utvrdio kako je nadležno Državno tužiteljstvo za jedan dan zakasnilo s podizanjem optužnice, nakon čega je ovaj slučaj itekako dobio pozornost u javnosti.

Nakon odbijanja potvrde optužnice, uslijedila je žalba zagrebačkog ŽDO-a, no isto je potvrdio i Vrhovni sud. Nakon zatraženog obnavljanja postupka, Vrhovni sud odobrio je isto pa će se kazneni postupak protiv spomenutih aktera jedne od prvih malverzacija s otpadom – nastaviti.

 

Podsjetimo, Mihu Zrnića Marinovića i Vinka Mladinea tereti se za nezakonite radnje oko sanacije bazena za otpadne lužine bivše tvornice glinice u Obrovcu, a prema optužnici Marinovićeva tvrtka ispostavila je fondu čak 29 privremenih situacija te naplatila svoje usluga – iako su iste već naplaćene temeljem drugih ugovora.

Šteta koja je tom prilikom počinjena na uštrb Fonda procijenjena je na oko 37 milijuna kuna dok je nešto manje od milijun kuna, točnije 900 tisuća pripalo Mladineu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...