Na “Filipjanskom litu” čekaju nas brojne manifestacije

U sklopu Filipjanskog lita očekuju brojne manifestacije koje će se održati u sva tri mjesta Općine: Sv. Filip i Jakovu, Sv. Petru i u Turnju.

U petak, 10.srpnja od 19,00 sati u Sv.Petru se treću godinu zaredom u  centru mjesta ( ispod mjesne crkve) održavanju Jadranske igre junior, na kojima će sudjelovati osnovnoškolci i to 4 ekipe. Prijave će biti moguće izvršiti do 18,30 sati na rivi u Sv.Petru. Nakon Jadranskih igara nastavlja se ribarska fešta za sudionike u organizaciji Udruge Sv.Petar.

Od 20,30 sati u Turnju se održava tradicionalna 6. Folkorna večer „BONACA MI SPOKOJ DAJE“, koju Kulturno umjetnička Udruga „MASLINA“ iz Turnja pod pokroviteljstvom  Turističke zajednice općine Sv.Filip i Jakov i Općine Sv. Filip i Jakov organizira već šestu godinu  u spomen i kao zahvala pok. Božidara -Boška Budanović dugogodišnjem voditelju KUU Maslina i ostalim preminulim članovima.

Istog se dana od 21,00 sat u Sv.Filip i Jakovu se održava folklorni program u dvorištu ispred Stare škole u sklopu LITA FOLKLORA

U subotu, 11.srpnja od 18,15 u Sv.Filip i Jakovu održava se jubilarna 10. Atletska utrka „CVJETNOM OBALOM SV.FILIP I JAKOV –TURANJ“, manifestacija je koja se već deset godina organizira u Sv.Filip i Jakovu uoči blagdana Gospe od Karmela-zaštitnice Turnja, a organizira je Atletski športski klub ”ROGOVO” iz Sv.Filip i Jakova pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv.Filip i Jakov i Općine Sv.Filip i Jakov.

Start i cilj glavne utrke je na rivi u Sv.Filip i Jakovu  u 19,00 sati a trčat će se od centra  Sv.Filip i Jakova-cvjetnom obalom prema Turnju  i nazad istom trasom ukupne dužine oko 10  kilometara. Trčati će  se u kategorijama za muškarce i žene i to od juniora do onih preko 60 godina. Na samoj rivi u Sv.Filip i Jakovu  održat će se od 18,15 sati utrka djece.

U nedjelju, 12. srpnja u 14,00 sati na mjesnoj plaži „IZA BANJA“ održava se Turnir nogometa na pijesku, a u 21,00 sat LITO FOLKLORA promenadno po rivi i nastup na pozornici ispred Stare škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...