Na radost djece obnovljeno igralište u Lišanima Ostrovičkim

Na mladima svijet ostaje-  svi se zaklinjemo u to, sigurni smo u to i volimo se okružiti djecom: bezbrižni su, vedri i neopterećeni. A  novaca nikada nema dovoljno, niti  za nogostupe, rasvjetu, komunalnu infrastrukturu pa tako ni za mlade.

Ipak, razveselimo djecu, razveselimo sebe dječjim osmijehom. Malo boje, malo dobre volje i volonterstva rezultiralo je zajedništvom i uspješno provedenim projektom:

Na radost djece obnovljeno je i dopunjeno dječje igralište u Općini Lišane Ostrovičke.

Dječje igralište Lišane Ostrovačke

Dječje igralište uredilo se putem građanske inicijative “Za naše mališane”, a njome se osim uređenja igrališta nastojalo potaknuti lokalno stanovništvo na volonterstvo i  sudjelovanje u društveno korisnim akcijama u cilju poboljšanja uvjeta i kvalitete življenja u zajednici. Sve aktivnosti odvijale su se od početka travnja do konca lipnja 2015. godine.

Na projektu su sudjelovale članice Udruge “Naše ruke” koja je i nositelj projekta,   komunalni djelatnici Općine Lišane Ostrovičke te članovi LAG “Laure”. U rekonstrukciji i osvježavanju starih igrala sudjelovali su roditelji djece, a i sama djeca s veseljem su sudjelovala u bojanju igrala.

Boravak na otvorenom, natjecanja i druženje s vršnjacima od sada će biti još veselije, a odrastanje zanimljivije.

Ova građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade “Kajo Dadić”  iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u iznosu od 12.952,50 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...